Napokon što je prvo dijete poraslo dobio je svoje prve LEGO kocke. Nakon par rođendana i blagdana počelo se to lijepo nadograđivati setovi te i drugo dijete se pridružilo u igri LEGO kockama. Nakon par godina se odlučili osnovati udrugu Brick Pit te je hobi prerastao u nešto ozbiljnije jer su djeca sve više i više dolazila kod nas na igranje.

BP-logo

Nove ideje za projekte su dolazile skoro svakodnevno te se odlučio uzeti franšizu Mali inženjeri i otvorio sam firmu Steam Lab i u program uvrstili i programiranje LEGO robota. U razgovorima sa roditeljima o našim daljnjim projektima smo dobili samo pohvale te je ovo jedan od tih projekata. Fin Lab je nakon godinu dana provođenja radionica po školama i po našim skupinama napokon dobio zaseban Brand.

steam-lab synesis

Fin Lab nastavlja ideju kako približiti financijsku pismenost kroz igru i alatima koji su poznati djeci (Lego kockice) u razumijevanju izazova sa planiranjem, trošenjem, štednjom i ostalim životnim izazovima.

Projekt kreče od predškolske dobi kao igra i uvod u štednju i osmislili smo par primjera dobre prakse kako i zašto štedjeti.

Za osnovnu školu smo osmislili program da se jednom mjesečno rade novo gradivo kako bi im se uvelo redovne navike ponavljanja da štede. Na našim radionicama se to pokazalo kao izvrsna ideja jer djeca su napokon osvijestila štednju te paze koliko troše već nakon drugog sata.

Za srednju školu smo nadopunili program sa općim znanjem o financijama i pripremanje za ljetni posao tko želi raditi da znaju razlike između bruto i neto plaće, razlika između tekućeg i žiro računa, kredita i kamata te ostalih pojmova i situacija koje im trebaju kroz život.

FIN-LAB

U radu sa djecom i roditeljima smo saznali da i internet sigurnost nije na nivou kod djece jer današnji užurbani život kod nekih roditelja dovodi da djeci samo daju mobitel u ruke i ne gledaju što rade.

U par radionica sa roditeljima se daje do znanja da ipak moraju malo pripaziti na sadržaj i ponašanje djece na internetu.

Net Lab je novi projekt u suradnji sa CSI.hr i CARNET.ht koji želi i roditelje zaštititi oko internet prijevara te dobru praksu sigurnosti i povjerenja između djeteta i roditelja da dijete u svakom trenutku može pitati roditelja za savijet.

NetLab